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ISSUE: 
 
Placing asphalt kettles on building roofs during re-roofing projects. 
 
CODE REQUIREMENTS: 
 
Minnesota State Fire Code section 303 does not allow asphalt kettles within buildings or on the 
roofs of buildings.   
 
PROBLEM:  
 
The re-roofing of tall buildings can be a problem for transporting hot asphalt from the heating 
kettle located on the ground to the roof. 
 
ACCEPTABLE MEANS of COMPLIANCE:  
 
When specifically approved in writing by this department, asphalt kettles may be located on 
roofs when all of the following are met: 

1. All kettles and L. P. tanks are to be brought to the roof via the exterior of the building. 
2. The kettle is to be located at least 20 feet from any combustible materials. 
3. Kettles are to have tight fitting lids.  
4. L.P. tanks are not to exceed 100 pound size, are to be securely supported to prevent 

tipping and are limited to one tank per kettle and one spare tank per kettle.  
5. A minimum 40 BC fire extinguisher is to be located within 25 feet of each kettle and 

an additional 3A:40 BC extinguisher is to be on the roof located near the work area. 
6. The kettle must be constantly attended while the heat source is operating. The 

attendant must be within 100 feet of the kettle.  
 
Note: Fire department permits are required for the L. P. cylinders. 
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